SomnoBrux

SomnoBrux

De SomnoBrux is een nieuw type splint, een splint met hele prettige eigenschappen als het gaat om draagcomfort. Een belangrijke eigenschap omdat door een groot draagcomfort de patiënt de voorziening gemakkelijker zal accepteren en ook langer zal dragen.

Zachte binnenlaag, geen metalen ankers nodig

In feite is de SomnoBrux een nieuw type stabilisatie splint met de klassieke occlussplint-3ie en disclusie criteria van de stabilisatiesplints die u kent maar met de toevoeging van een nieuw materiaal. De binnenkant van de SomnoBrux heeft een zachte laag (genaamd SMH BFlex*) waardoor er geen metalen ankertjes nodig zijn en de SomnoBrux altijd een goede en comfortabele retentie heeft. De zachte laag zorgt ook voor super veel draagcomfort en maakt dat de patiënt de splint zonder problemen prettig draagt.

College door Collega’s

Bent u op zoek naar scholing op het gebied van splint therapie en Centrale Relatie bepaling? Wij verzorgen regelmatig de cursus ‘splinttherapie in de algemene praktijk’ met als docent tandarts-gnatholoog dr. James Huddleston Slater uit Groningen. Meer info over de cursus vindt u op onze website www.collegedoorcollegas.nl

Om een goed passende en prettig functionerende splint te kunnen laten maken levert de tandarts twee precisie afdrukken aan. Voor een nauwkeurige alginaatafdruk gebruikt u met zorg geselecteerde afdruklepels. Zorgt u ervoor dat het afdrukmateriaal volledig ondersteund wordt door de lepel, ook in het meest distale deel van de molaarstreek en controleert u na het maken van de afdrukken of het materiaal vast in de afdruklepels zit. Een goede afdruk is van vitaal belang voor een goed passende en duurzame splint.

Maximale Occlusie – Centrale Relatie

Goedegebuure adviseert om voor alle splints een Centrale Relatie registratie aan te leveren; het liefst één in de dikte van de splint. Mocht u toch zonder CR registratie een splint willen laten maken is de kans groot dat de voorziening bij plaatsen in het distale gebied door u ingeslepen moet worden.

Leaf gauge – Lucia Jig

Dit zijn handige instrumenten om als ‘deprogrammer’ te gebruiken voordat u de Centrale Relatie vast legt.

Leaf Gauge

Lucia Jig

De samenstelling van de SomnoBrux is:

  • Poly(methyl methacrylate)
  • Polyvinyl chloride
  • Polyvinyl acetate
  • SMH BFlex
  • Polycarbonate